Infó

A működés

Mire jó a TOP1000?

A TOP1000 alapvetöen három “feladatot” lát el:

lehetöséget nyújt arra, hogy a webmasterek anyagi és idôbeni ráforditás nélkül mérjék oldalaik látogatottságát, valamint versenyezzenek más oldalakkal
kivülálló félként auditálja, hogy a rendszerbe belépett oldalak mennyire népszerüek
a kategorizált toplista oldalakon át segit az Internetezöknek megtalálni az öket érdeklö website-okat

A TOP1000 müködése röviden:
1. Ahhoz, hogy valaki saját oldalait méresse, elöször is létre kell hogy hozzon egy felhasználót a TOP1000 rendszerében
2. Felhasználójához ezután oldalakat rendelhet hozzá
3. Minden egyes oldalhoz tartozik egy kódrészlet – ún. CGI-hivás – amit a figyelend oldal kódjába kell illeszteni. Ez a kód egy kis grafikát (TOP1000 logo) küld vissza a hívó weboldalnak
4. A kód beillesztése után rövid idön belül a site megjelenik a toplistában, illetve statistztikája elérhetővé válik

Technikai lerírás
1. A találatok számítása
A beérkezö találatokat a TOP1000 értelmezi. Az értelmezés során megállapítja a behívó gép IP-címét, operációs redszerét és böngészöje tipusát.
Az értelmezés után következik a kategorizálás. Ennek során a TOP1000 megállapítja, hogy két találat között eltelt idö több-e, mint 30 másodperc. Ha igen, ez a talála reload, vagyis újratöltés tipusú. Ha ennél több idö telik el, és erröl a gépröl az elmult 24 órában nem érkezett látogató, akkor a találat új – egyébként visszatérö.
2. A statisztikák
Az értelmezett adatokat a TOP1000 adatbázisában tárolja. A mér értékek különféle statiszikai vetületei a statisztika oldalakon keresztül elérhetöek
3. A toplisták
A TOP1000 által mért heti látogatószám alapján a figyelt oldalak egy listába kerülnek. Ebböl születik meg a toplista.
A “teljes lista” az összes TOP1000-be bejegyzett oldalt tartalmazza. Ebböl a listából jellemzöen szürjük azokat az oldalakat, melyek erotikus illetve ún. “warez” jellegüek – ebbôl lesz maga “a” toplista.

Médiainfó – Hírdetési tarfiák lap teteje

Nagy banner:

Méret**

Kért megjelenések száma

Ár (Ft / megjelenés)

468 x 60 pixel

10.000 +

6,0 *

468 x 60 pixel

20.000 +

5,5 *

468 x 60 pixel

100.000 +

5,0 *

Kis banner:

Méret**

Kért megjelenések száma

Ár (Ft / megjelenés)

100 x 60 pixel

10.000 +

4,5 *

100 x 60 pixel

20.000 +

4,0 *

100 x 60 pixel

100.000 +

3,5 *

* Az árak nettó árak, a 25 % Áfá-t nem tartalmazzák.

A történet lap teteje

A Hungarian TOP1000 ötlete még 1996-ban fogalmazódott meg, amikor Petrásovits Zoltán (ötletgazda, finanszírozó)  az akkori webes oldalak rendszerezetlenségét látva úgy gondolta, hogy szükséges a Magyarországi Internet vonatkozásában egy olyan site létesítése, ahol listaszerüen elérhetöek a magyar oldalak. Az ötlet kivitelezése 1997-ben kezdodött meg, amikor is Fagyal Csongor – akkor még a Budapesti Müszaki
Egyetem hallgatója -, egy elosztott statisztikai rendszer tervét “leegyszerüsítve” megírta az elsö verziót (“pigen” fantázianéven). Ezen idöszakban kezdte meg müködését a SimonsoftOnline, ZP vezetésével, aminek népszerüsitésére kiválóan alkalmas volt az elsö verzió. A fejlödés azonban nem állt meg, ZP finanszirozta, Fagyal Csongor pedig fejlesztette a Hungariantop1000 ötletetet mely akkoriban egy ún.”egykategóriás” statisztikai rendszer volt, elôbb 5, majd 7, és legvégül a jelenlegi 24 kategóriás rendszerre alakitották át, megalkotva a “sparrow” nevet viselô verziót. Ez idö tájt a rendszert teljes egészében Simon Lajos (simiguru) tartotta karban, biztositva a rendszer fejlôdését 2000. év szeptemberéig.

A rendszer adatbázisa 2000-év közepére elérte azt a méretet, mely már technikailag megviselte az akkori eszközöket és szoftvert. A TOP1000 ezalatt az idö alatt vált Magyarország egyik meghatározó weboldalává. Az eredeti kód – minimális módosításokkal – három évig müködtette a site-ot.

Elkezdödött az újabb verzió fejlesztése már DatexCom szinekben. Ezt a verziót azonban egy más statisztikai szolgáltatónál ismerhette meg a nagyvilág, mert az új design-t a TOP1000 egyik akkori munkatársa – talán anyagi haszonért, talán kalandvágyból – egyszerüen elltulajdonította.

Ez a “baki” a Hungariantop1000 rendszer fejlödésére egy év idötartamig igen negativan hatott, hiszen a korábbi verzió már nem volt alkalmas a fejlödésre, az új verzió pedig már “másnál futott”.

2001. év közepére a “csapat” lecsökkent, ZP és Fagyal Csongor a rendszert a saját privát lelkesedéséböl kezdte ismételten újraépiteni, hiszen az addigi több évi munka is a saját kitartásuknak kösözönhetöen hozta meg az addigi sikereket. Ennek során a ConceptOnline Kft. fejlesztöi Fagyal Csongor vezetésével teljes egészében újraírták a rendszert. Elkészült az un. 2001.szeptemberi verzió. Ez már gyorsan müködött, hiba nélkül, megfelelö sebességü eszközön – ezzel azonban csak a kimaradt egy év hiányosságai voltak megszüntethetöek. A csapat ekkor ismételten egy még nagyobb, még gyorsabb rendszer elkészitését tüzte ki célul, mely most már nem csak ingyenes szolgáltatásokra, hanem un. “mikropayment” megoldásokra is alkalmassá kell, hogy válljon – fogalmazták meg.
Az a rendszer amelyet most Ön lát, nem más, mint ennek a lassan 6. éves küzdelemnek az eredménye. A rendszer jelenleg 10%-os terheléssel üzemel, percenként közel ezer behívás éri a szervert. A jelenlegi fejlesztést Fagyal Csongor irányítja, a site megfelelö megjelenéséért Mohai Tamás felelös. A speciális mini-webszervert Srágli Attila írta, a kereskedelmi és marketing oldalért Szecsödi Sándor felelös. Úgy gondoljuk most már nem állhat meg a fejlödés! Elkezdödött a nemzetközi verziók telepitése, valamint új …..

A szabályok lap teteje
A TOP1000 használata csak minimális megkötésekkel jár. Az alapszolgáltatás ingyenes. A felhasználók a TOP1000 szabályzatát regisztrációkor automatikusan elfogadják, azok megsértése esetén pedig automatikusan kizárásra kerülnek.

1. Minden megadott URL-nek / jelre kell végzödnie, tehát pl. http://akarmi.com/index.html nem bejegyezhető, de jó a http://akarmi.com/barmi/
2. A megadott CGI hívást csupán egy oldalba szabad beilleszteni, vagyis minden URL-t külön kell figyeltetni. Az URL azonosságot a webszerver által szolgáltatott REFERRER változó szolgáltatja.

3. Bármilyen módon mesterségesen növelni a látogatottsági adatokat – reload-ok, robotok, scriptek, modemes ki-be lépések, hamis http hívások, stb. tilos – de nem érdemes, mert ezeket a rendszer automatikusan kiszűri. Akik hasonló technikákkal próbálkoznak, azokat automatikusan kizárjuk a rendszerből.
Aki csalást észlel, kérjük jelezze nálunk!

4. A kiadott kódot módosítás nélkül kell az oldalba helyezni. A megjelen LOGO-nak látszódnia kell a mért oldalon.

5. TILOS fajgyűlölő, uszító és kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító anyagokat tartalmazó oldalak, 18 éven aluliakat szexuálisan zaklató pornográf site-ok figyelése, valamint minden olyan oldal regisztrálása, melyeken a büntető törvénykönyvben megjelölt büncselekményekre történő felhívás, ill. ilyen büncselekményekre történő előkészület található.

6. Szexuális orientáltságú linkeket tartalmazó oldalak bejegyzése a rendszerben csak akkor lehetséges, amennyiben az oldal önmaga közvetlenül nem tartalmaz ilyen anyagot, fő témája nem a szex, illetve a megnyíló oldalak nem maradnak benne az oldal eredeti frame-es szerkezetében!

7. A nem látogatott oldalakat a rendszerünk automatikusan törli! A törlés elkerülése végett javasoljuk a megfelelő promóciós tevékenység végzését. Ezzel kapcsolatban segítséget itt kérhet.

8. Az oldalak rögzítése során a kategorizálást, a HungarianTOP1000 team automatikusan módosítja, ha az oldal tartalma alapján úgy ítéli meg, hogy az adott oldal nem felel meg a kategorizált kritériumnak. A Hungarian TOP1000 fenntartja a jogot, hogy az ízléstelenség határát túllépő oldalakat a rendszerből figyelmeztetés nélkül eltávolítsa.

9. A TOP1000 fenntartja magának a jogot, hogy felhasználóinak hetente maximum egy alkalommal hírlevelet küldjön. A hírlevelek fogadása az érvényes regisztráció feltétele.

Az abszolút toplistában az erotikus és a warez oldalak nem szerepelnek.
A szabályok megsértoit figyelmeztetés nélkül, azonnal eltávolítjuk

A készitők lap teteje
Az oldalak készítöje, fejlesztöje és karbantartója ZP megbízásából a Fagyal Csongor vezette Concept OnLine Kft. A Hungariantop1000 oldal adataival, elrendezésével és kategórizálásával kapcsolatos elvek a szerzök kizárólagos tulajdonát képezik. Az oldalak felépítése, tartalma és designja, a felhasznált kód és a koncepció szerzöi jogvédelem alatt áll. Az egész anyag vagy bármely részének bárminemü felhasználása, másolása, átalakítása, ill. részben vagy egészben publikálása csak a készítök írásbeli hozzájárulásával történhet. A TOP1000 tulajdonosai és üzemeltetöi a TOP1000 használatából, esetleges müködési hibából adódó semminemü anyagi, jogi vagy erkölcsi felelösséget nem vállalnak.