F.A.Q

GYAKRAN ISMÉtelt KÉRDÉSEK RENDSZERÜNKKEL KAPCSOLATBAN

Ezen az oldalon gyakran feltett kérdésekre próbálunk válaszolni az alábbiakban. Amennyiben valamit nem ért a Hungarian TOP1000-rel kapcsolatban, kérem olvassa el ezt, mielőtt levelet ír nekünk!

1. Mi ez az egész és mire jó?

Ezen kérdésre a választ megtalálja, ha elolvassa az “Info” link alatt található ismertetôt!

2. Kik használhatják a Hungarian TOP1000-et?

Bárki, aki saját Internetes oldallal (Homepage) rendelkezik, szeretné annak látogatottságát figyelemmel kísérni, és oldalának tartalma nem ellenkezik a TOP1000 szabályzatával. A regisztráció ingyenes. Emellett természetesen bárki nézegetheti az oldalt, aki csak a listákra és az oldalak statisztikáira kiváncsi.

3. Mit kell tennem, hogy az én oldalamat is figyelje a TOP1000?

Először is Önnek, mint az oldal tulajdonosának regisztrálnia kell egy felhasználói nevet. Ezután ez alá a felhasználó alá rendelhet oldalakat, miután belépett jelszava és felhasználói neve megadásával. Itt találja azt a linket is, amit be kell majd illesztenie website-ja leglátogatottabb oldalának forrásába. A kód elhelyezése után a statisztikák készitése azonnal megkezdôdik.

4. Mennyibe kerül a figyelés? 
Alapszolgáltatásunk ingyenes.

5. Mi ez az egész CGIs hívás dolog, a kód amit be kell illeszteni?

Ahhoz, hogy az Ön oldalát figyelni tudjuk, értesülnünk kell annak összes letöltéséről. Ezért egy CGIs hívást (pár sor HTML kód) kell oldalának forrásszövegében elhelyeznie. Ennek hatására amikor egy böngésztőben az Ön oldalát megnézik, szerverünk erről értesítést kap, amire egy képpel (TOP1000 logo) válaszol. A logo az oldalban megjelenik, rendszerünk pedig rögzíti és feldolgozza a hívást. Önnek semmilyen speciális beállításra nincs szüksége ehhez, mindent a mi szerverünk kezel.

6. Ki férhet hozzá az adataimhoz? 
Oldala publikusnak megjelölt adatait bárki megnézheti, személyes adatait (pl. telefon, email stb.) azonban titokban tartjuk, azokat csak a rendszer karbantartói olvashatják, ök is csak adminisztratív okokból kifolyóan.

7. Megbízhatóak-e a rendszer adatai? Miért? 
Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy adataink minél pontosabbak legyenek. Naponkénti backup oldja meg, hogy az adatok ne vesszenek el, illetve hogy azokat emberi kéz ne manipulálhassa. Titkos szűrőalgoritmusok figyelik a rendszer megbízhatóságát és manipulációk elleni védettségét. We do our best to make measured data as precise as possible. Daily backup keeps your data secure and free of manipulation. Secure filters ensure that the measured data is accurate and there can be no “cheating”.

8. Miért nincs benne az oldalam a listában? 
Ennek több oka lehet: még nem nézte meg senki az Ön oldalát a regisztráció óta, vagy nem helyezte el benne a hívó CGI-t, vagy elhelyezte azt, de rosszul vagy rossz helyre.

9. Mi a különbség az toplista és az összesített lista között? 
Az toplista a TOP1000 publikus toplistája, melyben a warez és erotikus kategóriákban lévő honlapokon kívül minden más rendszerünkbe beregisztrált weboldal szerepel.
Az összesített lista nem publikus, viszont minden kategória weboldalai szerepelnek benne. Az itt elért helyezés csupán tájékoztató jellegû.

10. Nem számolja a TOP1000 az oldalam / leállt / lecsökkent a számlálás! 
Az egyik leggyakoribb hibáról van szó. Az esetek 99%-ában az ok az, hogy az Ön által megadott URL és a logo elhelyezésének URL-e nem ugyanaz. Például: az oldal URL-ének a www.akarmi.com van megadva, míg a behívás az akarmi.com címről érkezik. (Tipikusan elôfordul ez a hiba ingyenes tárterüeteknél.) Ezt kell ellenőrizni, és az URL-t oda állitani, amit az Ön webszervere nekünk visszaigazol (ún. “referrer”)!

A másik lehetséges ok természetesen az, hogy a beillesztett CGI-hívás megsérült, rossz. This is one of the most frequently occuring problems. In 99% of the cases the URL you given to the page is different from the one that is detected (where you have placed the code). For example: you have given the URL www.foo.com, while the code is viewed at foo.com. (This is often the case when you host your site at a freeweb site, e.g. Geocities.) Please check this, and put the code to a page the so called “referrer” of which is the same as your URL!
The other possibility is that the CGI code you inserted into your page is damaged, wrong, has been incorrectly modified.

11. Mi az a hivatkozás, amit be kell illeszteni az oldalamba? 
Jelszavával és felhasználói nevével lépjen be a TOP1000 rendszerébe. Itt oldala módosítására klikkelve megtalálja a beillesztendő kódot!

Ha nem tudtunk kérdéseire válaszolni, vagy egyszerűen csak megjegyzése, javaslata lenne, várjuk levelét! Kérjük, hogy műszaki probléma esetén oldala hivatkozási számát minden esetben adja meg, különben panaszával nem áll módunkban foglalkozni!